English Pусский

Ještěr – kaviárová mísa

Podávání gurmánské pochoutky - kaviáru - je malým rituálem. Ať již se jedná o nejcennější pravý černý kaviár z jeseterovitých ryb nebo nejkvalitnější červený kaviár z ryb lososovitých, má tato pochoutka delikátní chuť, a proto labužníci doporučují podávání bez příloh. Kaviár se nabírá slonovinovou, perleťovou nebo skleněnou lžičkou (která nepozmění jeho jemné charakteristické aroma) a zpravidla se zapíjí francouzským šampaňským nebo vychlazenou ruskou vodkou. Zvolíme-li tento způsob podávání nebo přidáme některou z vhodných příloh, měl by být kaviár servírován na drceném ledu. Více něž 50 cm vysoká mísa na led originálního tvaru z Atelieru JM Lesov je vyrobena z nejčistšího bílého porcelánu a je ručně zlacena. Nekonvenční figurální design, který je autorskou prací ak. sochaře Jiřího Laštovičky, přináší slavnostnímu stolování a gurmánskému zážitku další magický rozměr.